KONKURRENCE: Vind billetter til Copenhagen Yoga Festival & lækker Yogi Tea

Læsedag?: fem “fornuftige” overspringshandlinger

Skærmbillede 2016-09-26 kl. 12.17.37

Jeg har i dag haft læsedag. En af de dage, hvor jeg læser fra jeg står op til jeg går i seng – eller sådan føles det i hvert fald. Og det er også sket en gang eller to, da jeg simpelthen er dronningen af (alle de dumme) overspringshandlinger. For noget tiden siden besluttede jeg mig for, at det simpelthen måtte stoppe med alle de overspringhandlinger og jeg var vildt spændt på at se, hvor lang tid det så egentlig tog at læse de ting, jeg nu skulle. Det tog altså ikke en hel dag – overhovedet ikke, men det var stramt! Jeg har derfor indgået et kompromis med mig selv (for det er simpelthen urealistisk for mig kun at læse) og det går altså ud på, at overspringshandlinger er okay (indenfor rimelighedens grænser naturligvis), så længe de er forholdsvis fornuftige og det fungerer simpelthen så godt for mig! Derfor tænkte jeg, at jeg lige ville dele mine fem tips til fornuftige overspringshandlinger med jer.


 

  1. Se eller lyt til noget relevant i forhold til det emne du er i gang med!
    Fx skulle jeg i går læse om jødedommen og har i den forbindelse set Debatten og Prinsen af Egypten. Og ja, min veninde tissede næsten i bukserne af grin da jeg fortalte, at jeg havde set Prinsen af Egypten i forbindelse med min læsning, indtil hun jo kom i tanker om, at den netop handler om Moses, da han blandt andet leder de hebraiske slaver ud af Egypten. Så ja, jeg lærte i dag en masse af at se TV.
  2. Bevæg dig!
    Brug lige lidt tid på den træning, som du altid snakker om, tænker på eller har dårlig samvittighed over ikke at få gjort. Det kan være lige at løbe en lille tur, dyrke lidt yoga eller hvad med nu lige føler for.
  3. Få noget luft!
    Sæt dig udenfor med dine bøger, eller gå en lille tur. Frisk luft er noget af det bedste, efter man har siddet timevis med næsen dybt begravet i sine bøger indenfor.
  4. Forbered frokost til de kommende dage.
    Hvis du alligevel sidder derhjemme og læser, kan du godt lige bruge lidt tid på at bikse en stor lækker salat sammen til de kommende dage! Du får højst sandsynligt noget sundere, end du ville hapse i kantinen OG du sparer en masse penge.
  5. Få krydset ting af på din to-do-liste
    . Det er ikke helt så fedt at blive voksen, som vi gik og troede, da vi var børn. Men voksenlivet følger en masse kedelige pligter, som vi (eller jeg i hvert fald) er hamrende gode til at udskyde. Så hvis du alligevel er træt af at læse og trænger til en pause, så få ringet til banken, tandlægen eller forsikringen eller få sat en vask over – eller hvad end du nu har udskudt alt for længe! 😀

Håber, I kan bruge det til noget. Og kom endelig med tilføjelser, hvis I har nogle gode tips.

1 kommentar

  • Tak for gode råd! Jeg bruger nogle af dem selv når jeg har en hel dag med læsning herhjemme! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KONKURRENCE: Vind billetter til Copenhagen Yoga Festival & lækker Yogi Tea